Cuba badplaatsen en strandenPinar de Rio

Het strand van Maria la Gorda ligt op het meest westelijke deel van de provincie Pinar del Río. De kristalheldere zee nodigt je uit om vele uren op deze prachtige plek door te brengen. Hier vind je zwarte koralen, vele soorten vissen, schaaldieren en sponsen.
In dit gebied, in de inham van Corrientes, ligt het Internationale Scuba Diving Centrum (Centro Internacional De Buceo), ook wel Maria la Gorda Scuba Diving Centre genoemd. Dit duikcentrum heeft in totaal 35 duikplaatsen, een ware duikparadijs met barracudas, zeekreeften, roggen, papegaaivissen en een overweldigende Caraïbische onderwaterfauna. In het midden van deze ongeëvenaarde rust zijn indrukwekkende koraalformaties en majestueuze onderwatergrotten.

Pinar del Rio


Holguin

De stranden in de provincie Holguin behoren tot de meest pittoreske in het Caribisch gebied. Ze worden omringd door vegetatie, waarvan de intense groene kleur zorgt voor een contrast met de witte gouden toon van het zand en de blauwe kleur van de zee. Holguin heeft verschillende all-inclusive resorts die zich aan 4 strandgebieden bevinden, namelijk Playa Pesquero, Playa Yuraguanal (Turquesa), Playa Esmeralada en Playa Guardalavaca.

Holguin


Guardalavaca

Het strand van Guardalavaca is een paradijs van wit zand en blauw water. Het loopt langzaam in zee af en wordt omringd door een weelderige, tropische begroeiing. Het strand strekt zich uit over vier kilometer langs de noordoostelijke kust van Cuba. De badplaats Guardalavaca is door een moderne snelweg verbonden met de dichtbevolkte stad Holguin.
Watersportliefhebbers zitten goed in Guardalavaca. De plaats biedt ruime keuze aan diverse watersporten waaronder snorkelen, duiken, zeilen en ook zwemmen met dolfijnen. Er zijn ook andere leuke excursiemogelijkheden in de buurt van Guardalavaca, zoals een jeepsafari, diepzeevissen en paardrijden. Guardalavaca is een uitstekende bestemming om even te ontspannen tijdens je Cubareis.


Trinidad

Twintig kilometer verwijderd van Trinidad ligt Topes de Collantes, een van de eerste eco-toerismecentrum van Cuba. Een andere attractie is de Baai Casilda (Bahia de Casilda), die zowel snorkelaars als duikers aantrekt. Het strand Playa d' Ancon is een witte zandstrand welke één van de eerste nieuwe resorts in Cuba is die na de revolutie van 1959 zich heeft ontwikkeld. Langs het schiereiland van Ancon liggen drie hotels, namelijk Hotel Costa Sur, Hotel Ancon en Brisas Trinidad del Mar. Her vind je ook het duikcentrum Cayo Blanco International Dive Center. Een nabijgelegen eiland heeft nog ongerepte stranden.

Trinidad


Varadero

Varadero ligt op twee uur rijden van Havana en is het meer exclusieve deel van Cuba. Hier vind je een overvloed aan hotels, schitterende stranden en een Golf Course, de enige golfbaan in Cuba met 18 holes. De fantastische stranden met helder blauwe, warme zeewater maakt deze badplaats tot een echt paradijs.
Enkele kilometers ten westen van Varadero ligt de stad Matanzas.

Varadero


Varkensbaai en Playa Larga

Bij de Varkensbaai ligt Playa Larga, een minder toeristische kustplaats op twee uur rijden van Havana. Dit is een kleine vissersplaats aan de zuidkust van Cuba. Je vind hier een rustige en gezellige sfeer, een ideale duikplek maar ook een mooie witte zandstrand. Je kunt hier snorkelen en duiken in de helderblauwe zee, met koraalriffen en kleurrrijke vissen. Er zijn hier genoeg casas particulares, waarvan enkele direct aan het strand liggen.
Dit gebied is gericht op het ecotoerisme. Hier wordt de natuur zowel boven als onder water goed beschermd. In de buurt van Playa Larga ligt het National Park Cienaga de Zapata, het het grootste moerasgebied van Cuba. Onder begeleiding van een gids kun je hier onder andere zeekoeien, krokodillen, rode krabben, flamingo's, kolibries en watervogels spotten.
De Varkensbaai is vooral bekend om de invasie van de Amerikanen in 1961, met de bedoeling om de linkse Cubaanse regering van Fidel Castro omver te werpen.

Varkensbaai Duiken in Cuba
Andere bekende badplaatsen en stranden

  1. Baracoa.
  2. Cayo Largo met het strand Playa Paraiso: dit eiland lig aan de zuidkust van Cuba.
  3. Isla de la Juventud.
  4. Playa d'Ancon.
  5. Cayo Levisa: dit eiland ligt enkele uren rijden van Havana. Een ideale plek om te relaxen en te duiken.
  6. Playas del Este.
  7. Santa Lucia.
  8. Mantazas.
  9. Playa Jibacoa.