Sigarenfabriek Real Fabrica de Tabacos PartagásDe Real Fabrica de Tabacos Partagás is een sigarenfabriek in Havana en is één van oudste sigarenfabrieken van Cuba. De fabriek ligt direct achter het Capitool in Havana, op Calle Industria No. 520 op de hoek van Calle Dragones, ten noorden van het park Parque de la Fraternidad. De Real Fabrica de Tabacos Partagas is gehuisvest in een goed bewaard gebleven industrieel gebouw dat dateert uit 1845. Het gebouw onderscheidt zich van de andere gebouwen vanwege de sierlijke en kleurrijke, kastanjebruin- en roomkleurige, neoklassieke gevel. De fabriek is in 2013 zorgvuldig gerestaureerd.


Real Fabrica de Tabacos Partagas in Havana
Koninklijke sigarenfabriek PartagasReal Fabrica de Tabacos Partagas is in 1845 opgericht door de Spanjaard Jaime Partagas. Na zijn mysterieuze dood nam Ramon Cifuentes het over en groeide het onder zijn leiding verder uit.
In de Partagás sigarenfabriek worden de wereldberoemde Habanos sigaren Montecristos en Cohibas geproduceerd. Er werken op dit moment ruim 500 medewerkers in deze fabriek.

Je kunt een rondleiding maken door het museum en de fabriek. Tijdens de rondleiding (in het Engels) maak je kennis met het complete productieproces: vanaf het drogen en sorteren van de tabaksbladeren tot het handmatig rollen van de sigaren. Er is ook een sigarenwinkel en een rookkamer voor degenen die ervoor kiezen om van een sigaar te genieten.Meer informatie over sigaren en sigarenfabrieken in Cuba