Cuba reisadvies - Veilig op reisWil je veilig op reis naar Cuba, kijk dan even op de website van Het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij geeft namelijk voor elk land haar reisadvies.
Met dit reisadvies kun je jezelf beter voorbereiden op risico's die aan een verblijf in Cuba verbonden zijn.
De actuele reisadvies voor Cuba vind je op:    Ministerie van Binnenlandse Zaken: Reisadvies Cuba

Behalve actuele informatie over de politieke situatie in Cuba vind je ook informatie over terrorisme, criminaliteit, onveilige gebieden en medische voorzieningen.


1. Orkaanseizoen

Vanaf begin juni tot en met november is het orkaanseizoen in het Caribisch gebied en bestaat er een kans dat Cuba wordt getroffen door tropische stormen en orkanen. Wil je tijdens deze periode in Cuba reizen, volg dan de berichten in de media en informeer je over de situatie.
Ben je in het land en is er een noodsituatie, volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Maak je een georganiseerde reis, houd dan contact met jouw reisorganisatie.

Meer informatie over de weersverwachting en weersomstandigheden in Cuba en het Caribisch gebied:
  1. Cuba weersverwachting en klimaat
  2. National Hurricane Center: kaart met actieve stormen en orkanen
  3. Weersvoorspelling van tropische stormen en orkanen

2. Criminaliteit

Cuba is relatief veilig doordat de politie vaak controleert en Cubanen goed op elkaar letten. Maar je moet altijd rekening houden met zakkenrollers en dieven. Wees daarom altijd alert op plekken waar veel toeristen komen en houd kostbare spullen uit het zicht. Pas op in donkere steegjes en ga niet te voet de straat op na zonsondergang, maar pak een taxi. En reis niet met de trein.

3. Reistips

Meer reistips over vaccinaties, paspoort en visum, Nederlandse Ambassade in Havana, vind je op de pagina's:
  1. Cuba reistips
  2. Reisdocumenten: paspoort en visum
  3. Gezondheidsrisico's in Cuba

4. Problemen op reis


Wat doe je als je geld of paspoort is gestolen, of je bagage bent kwijtgeraakt? Wat moet je doen als je een ernstig ongeluk krijgt, in het buitenland wordt opgepakt of met spoed terugmoet naar Nederland? De volgende website geeft antwoord op deze en vele andere vragen als je op jouw vakantie in problemen komt: Problemen op reis