Groepsreis en individuele rondreis Cuba1. Tui Reizen Cuba

Cuba is één van de meest veelzijdige eilanden in het Caraïbisch gebied. Met een lengte van circa 1250 kilometer is Cuba het grootste eiland in de Caraïben. Cuba kent een grote verscheidenheid aan landschappelijke contrasten; groene berggebieden met tropische vegetatie worden afgewisseld door laagvlakten met uitgestrekte suikerrietvelden, tabaksplantages en citrusplantages. De Atlantische en Caraïbische kust zijn bij uitstek geschikt voor watersporters en strandliefhebbers, terwijl de zuidoostkust gekenmerkt wordt door ruige rotsen.
Stranden zijn er te vinden in allerlei soorten en maten, waarvan de bekendste bij Varadero aan de noordkust ligt. Liefhebbers van cultuur kunnen hun hart ophalen in de vele Spaankoloniale steden, musea en bij het zien van de vele intrigerende monumenten van de revolutie. Sigaren, rum, salsa, de sfeer van de jaren vijftig en een bijzonder vriendelijke bevolking completeren het geheel en zorgen voor een unieke vakantiebelevenis.

Tui Rondreizen2. Djoser Reizen Cuba

Djoser organiseert groepsreizen met een actief en avontuurlijk karakter. De reizen zijn geschikt voor iedereen die houdt van een actieve manier van reizen en die graag wat meer ziet van de cultuur en natuur dan alleen de gebaande paden. Men combineert de voordelen van een groepsreis (vervoer, accommodatie, reisbegeleiding en de belangrijkste excursies zijn goed geregeld) maar daarnaast heeft men veel individuele vrijheid.
Tijdens de rondreis door Cuba bezoek je onder andere Havana, Pinar del Rio, Trinidad, Camaguey, Sierra Meastra NP, Santiago de Cuba, Santa Clara en Varadero. We maken op deze reis kennis met de koloniale architectuur van Havana, salsa, rum en sigaren, maar ook dichtbeboste gebergten, tropische vegetatie en witte zandstranden van Cuba. Geniet vooral ook van de speciale sfeer en de vriendelijke Cubanen.

Reizen van Djoser:

Djoser Rondreis Cuba
Djoser Junior Rondreizen Cuba met de kinderen


Djoser Reizen Cuba3. Koningaap Reizen Cuba

Wie in Cuba gaat reizen, belandt op een exotisch eiland in Latijns-Amerika waar je bijzonder gastvrij wordt ontvangen door de vriendelijke en muzikale bevolking. Overal waar je komt op het eiland speelt salsamuziek een belangrijke rol, met name in de vele muziekcafés waar de uitbundige Cubanen graag laten zien hoe los ze in de heupen zijn. Natuurlijk maak je tijdens je rondreis door Cuba ook kennis met het land van Fidel Castro en het socialisme, prachtige stranden, rum en natuurlijk de onvermijdelijke sigaren. Wie in Cuba op vakantie gaat, komt terecht in een land dat ontspanning ademt.

Hoewel Cuba door veel mensen in eerste instantie geassocieerd wordt met het politieke klimaat en de hand van Fidel Castro, die als president inmiddels is opgevolgd door zijn broer Raúl, zul je het land ná je verblijf vooral herinneren als warm, gastvrij, muzikaal en vooral relaxed. In het swingende Havana bijvoorbeeld maak je kennis met de hartelijke Cubanen, die graag samenkomen om te dansen op de klanken van de salsa. De gezellige straten en pleintjes, verschillende musea, schitterende kathedralen, vele restaurants en talloze sfeervolle barretjes waar muziek wordt gemaakt maken de hoofdstad tot een heerlijk begin- en/of eindpunt van jouw rondreis door Cuba. Let ook op de karakteristieke Amerikaanse auto’s uit de jaren ’50, die bepalend zijn voor het straatbeeld.
Behalve Havana zijn er veel meer redenen om door Cuba rond te reizen. Zo kun je genieten van de witte stranden bij bijvoorbeeld Varadero en Baracoa, maar ook van de mooiste landschappen in het binnenland die zich uitstekend lenen voor een mooie wandeling.

Reizen van KoningAap:

Koningaap familiereizen Cuba
Koningaap Groepsreis Cuba


Koningaap Cuba4. Riksja Travel Cuba

Wie wil er niet naar het swingendste land in de Caribische zee? Als je aan Cuba denkt, dan denk je aan salsa, sigaren en rum. Maar het land biedt zoveel meer!

De Cubanen zijn innemende en vriendelijke mensen. Het lijkt wel alsof op elke hoek van de straat muziek wordt gemaakt. Prachtige koloniale stadjes, een weelderige natuur en witte zandstranden met koraalriffen die het geheel omlijsten. Vooral Havana is indrukwekkend, deels mooi opgeknapt en deels vervallen, biedt het de bezoeker tal van musea en een bruisend nachtleven.

De reis heeft een ontspannen tempo en je overnacht op een aantal plaatsen in hotels met zwembad. Het is moeilijk om niet volledig gecharmeerd terug te komen van dit tropische eiland....

Reizen van RiksjaTravel:

Riksja Travel Bouw je eigen Cuba reis
Riksja Cuba Individuele rondreizen


RiksjaTravel Cuba5. Shoestring

Wie gaat rondreizen door Cuba, zal gastvrij worden ontvangen door de vriendelijke en muzikale bevolking. Salsamuziek stroomt door hun bloed en speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de bewoners van dit exotische eiland. Overal waar je komt hoor je de swingende tonen van salsa. De uitbundige Cubanen schudden hun heupen los. Geniet tijdens je rondreis door Cuba ook van de indrukwekkende historie, de karaktervolle steden, prachtige stranden en overweldigende natuur.

Cuba rondreizen gaan natuurlijk niet voorbij aan de bruisende stad Havana. Deze fantastische stad barst van de sfeervolle straten en pleinen. Je kijkt je ogen uit op de gezellige terrassen en in de knusse barretjes. Ook Santiago de Cuba bruist volop. De beroemdste muzikanten van Cuba komen uit deze stad en er zijn hier dan ook talloze muziekcafés, ook wel "casa de la trova" genaamd.

Zeker ook de moeite waard tijdens een rondreis door Cuba is de oude stad Trinidad. Een waar openluchtmuseum, waar ezels wagens door de straten trekken en vogelmannen (pajareros genoemd) rondwandelen met hun vogels in kooitjes.

Rondreizen door Cuba bieden je ook volop zon, zee en strand. In Varadero bijvoorbeeld geniet je van de prachtige groen/blauwe zee. Je kunt hier fantastisch snorkelen of heerlijk relaxen in het zand. Ook in Baracoa kom je helemaal tot rust, wanneer je onder een palmboom geniet van je kokosnoot. De veranda's in dit plaatsje zullen je meteen opvallen; ze geven je het gevoel alsof je in een western beland bent!

Reizen van Shoestring:

Shoestring Groepsreizen Cuba
Shoestring Singlereizen Cuba
Shoestring Individuele rondreizen


Shoestring Reizen Cuba6. SRC Reizen Cuba

Sigaren, salsa, rum, bontgekleurde koloniale huizen, Amerikaanse oldtimers en Havana: zomaar een paar typerende woorden die de naam 'Cuba' oproept. Maar dit Caribische eiland heeft veel meer, zoals prachtige palmstranden, een rijke historie, oude indiaanse cultuurschatten, oneindige suikerrietvelden en tabaksplantages, en een vriendelijke bevolking.

Muziek is een groot deel van de Cubaanse identiteit. Op straat, in de hotels, de casas de la trova, de typische muziekhuizen, en op het strand: overal hoor je swingende tonen. En na een mojito of cuba libre, de typische Cubaanse drankjes, zul je snel in de verleiding komen om ook een paar danspasjes te wagen. De Cubanen zijn ook een trots volk: overal staat wel een standbeeld van de nationale held, Jose Marti, die Cuba hielp bevrijden van het Spaanse koloniale juk. De Cubanen zullen je de verhalen over 'El Commandante' Che Guevara zeker niet onthouden.
Maar het land van sigaren, oldtimers en salsa verandert snel. Dus wacht niet te lang: je kunt nu nog het authentieke Cuba ontdekken!
In de oude binnenstad van Havana geniet jeu van de bijzondere architectuur en de kleurrijke oldtimers. Zowel Amerikaanse Cadillacs als Russische lada's sieren nog altijd het straatbeeld van de Cubaanse hoofdstad. In Trinidad heeft de tijd stilgestaan, zodat het er hier uitziet als 400 jaar geleden. Het is heerlijk dwalen door de kleine straatjes van dit charmante stadje. En in de provincie Santa Clara vind je, naast de feesten en salsa, ook de roemrijke geschiedenis van 'Che'. Meer dan genoeg bezienswaardigheden in Cuba dus om van te genieten!

Maak kennis met dit gastvrije en swingende land! Wat de beste reistijd voor Cuba is? Onze reisleiders vertellen het je graag. Wacht niet te lang en ga het Cubaanse avontuur aan!

SRC Reizen Cuba6. 333Travel Reizen Cuba

Een vakantie naar Cuba staat garant voor een swingende en kleurrijke vakantie. Beleef het hart van het Caribisch gebied en maak kennis met de Latijnse sfeer. Geniet van de vele koloniale invloeden, reis langs valleien en natuurparken en rust uit op het tropische strand. Een vakantiebestemming voor iedereen!

Maak een rit in een klassieke oldtimer door Havana en leer hoe je de perfecte Cubaanse sigaar rolt. Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw unieke vakantie naar Cuba. Kies uit onze zorgvuldig samengestelde individuele rondreizen of stel jouw unieke droomreis op maat samen met onze Cuba-experts.

Naast ons aanbod met voorbeeld rondreizen in Cuba, is het mogelijk om je vakantie naar Cuba geheel naar eigen wens samen te stellen met onze tours naar Cuba. Een verrijking van je vakantie om een excursie of meerdaagse tour toe te voegen. Met behulp van een persoonlijke reisspecialist ontdek je welke highlights en verborgen plekjes je niet mag missen. Je ontvangt een advies op basis van jouw wensen en voorkeuren om zo tot de perfecte vakantie naar Cuba te komen!

333Travel Cuba